Proef gasloze wijk niet stilgelegd

Wethouder van Meekeren (D66) valt direct met de deur in huis. ´Het project ligt niet stil, alle voorbereidingen lopen gewoon door´ vertelt hij in een gesprek met RTV Purmerend. Wat wel duidelijk wordt tijdens het interview is dat techniek niet het grootste probleem is. Vooral het tekort aan geld en draagvlak onder de bewoners bepalen straks hoe het project verder gaat.

Het tekort aan geld komt onder andere voort uit de eerste pilot van 100 huizen. Toen zijn niet alle overheadkosten van betrokken partners zoals de woningbouwvereniging en de Stadsverwarming doorberekend. Nu bij dit project waarin het gaat om 1200 woningen is dat natuurlijk anders.

Het eerste, kleinschalige project, is mede een succes geworden door de intensieve begeleiding van  bewoners. Van Meekeren benadrukt dat de communicatie met de bewoners bij dit project  ingewikkeld is. ´Terug naar de eerdere intensieve begeleiding is qua kosten niet haalbaar. Maar het aantal deelnemende bewoners bepaalt wel de ondergrens waarop het project nog kan draaien’.  Een laatste verzuchting van van Meekeren geldt de steun uit Den Haag. Een aantal toegezegde regelingen blijft achterwege.   

De raad krijgt voor eind van dit jaar een aantal opties voorgelegd om te kiezen over hoe verder met het project. Van Meekeren: ‘ Dan kan het gaan om doorwerken tot het geld op is, of we vragen toch een bijdrage aan de bewoners voor het gasvrij maken van hun woningen, of Den Haag komt over de brug. Dan kan het nog steeds zo zijn dat we geen extra geld aan de raad hoeven te vragen’. Voor vele Purmerendse partijen een belangrijk issue.        


Trefwoorden: interview van meekeren d66
Geplaatst

vrijdag 16 oktober 2020 | 20.05 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 oktober 2020 | 21.18 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie