RTV Purmerend.nl

Bibliotheek ondersteunt bij installeren corona app

De bibliotheek aan de Waterlandlaan start met ingang van vrijdag 23 oktober een speciaal spreekuur om mensen te helpen bij de installatie van de corona app. De app zorgt ervoor dat mensen in de buurt van een besmet persoon snel gewaarschuwd kunnen worden.

Of het nu gaat om technische vragen, privacy kwesties of gewoon hulp bij het installeren; aan al die  verschillende vragen wordt tijdens het spreekuur aandacht besteed. Speciaal toegeruste vrijwilligers van het Gilde Purmerend staan daarvoor iedere vrijdag klaar van 2 tot 4 uur. Zij zijn geen onbekenden; ondersteunen al jaren mensen die moeite hebben met pc, laptop en mobiele telefoon. Binnenlopen kan gewoon zonder te reserveren. Vanzelfsprekend worden alle corona voorzorgen in acht genomen.

Voor de digibeten onder ons is het spreekuur een uitkomst. Op zich is de installatie van de app makkelijk te doen. Maar het is heel handig dat er iemand op afstand toekijkt en op sommige momenten de helpende hand toesteekt.  Vragen die opkomen tijdens de installatie worden direct beantwoord of anders uitgezocht. Aan het vrijwillige karakter van de te gebruiken app wordt veel aandacht besteed. Direct al bij de start. Maar ook later als blijkt dat je zelf corona hebt, kun je op dat moment nog kiezen om wel of niet de mensen te waarschuwen die bij jou in de buurt zijn geweest.

Een filmpje en informatiefolders zijn te vinden op  BibliotheekWaterland.nl/coronamelder. Het is handig om die vooraf door te nemen.  Van de vestigingen in de regio Waterland heeft alleen Purmerend een spreekuur. Inwoners van Beemster, Edam-Volendam en Waterland zijn van harte welkom.