Sinterklaasintocht afgelast

Burgemeester Bijl heeft in het maandelijkse interview met RTV Purmerend laten weten dat de intocht van Sinterklaas niet door gaat. De nieuwe Corona maatregelen gooien roet in het eten.

  1. Zondag 15 november zou Sinterklaas een bustour van 31 km gaan maken door Purmerend. De burgemeester heeft woensdag, in overleg met de voorzitter van de stichting Marktstad, het besluit genomen om de intocht niet door te laten gaan. Purmerend was nog een van de weinige gemeenten met een alternatieve intocht. Bijl is bezorgd dat er veel mensen van buiten Purmerend deze kant op zouden komen.  Ook zouden mensen met een kort lontje voor problemen kunnen zorgen. Afgelopen week waren er nog incidenten in de bibliotheek en in de detailhandel met personen die het niet zo nauw namen met de Corona beperkingen.

Sinterklaas zal uiteraard wel in Purmerend langskomen. In een uitzending met Mick Smits zal hij aan de kinderen uitleggen waarom het dit jaar allemaal anders loopt. Het exacte moment van deze uitzending volgt nog.


Trefwoorden: sinterklaasintocht
Geplaatst

woensdag 04 november 2020 | 18.35 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 november 2020 | 12.38 uur

Auteur

RTV Purmerend