Meer parkeren in Eggert en eenvoudiger betalen in Claxonate

De derde verdieping van de Q-Park Eggert parkeergarage is vanaf zaterdag 21 november weer open voor auto’s en publiek. Dat betekent 125 parkeerplekken die terugkeren in de stad. Er is ook nieuws van parkeergarage Claxonate. Daar gaat het betalen straks gemakkelijker. Maar contant betalen is er dan niet meer bij.

De afgelopen weken zijn in de Eggert garage de hellingbanen van de 3e naar de 4e verdieping en een deel van de 4e verdieping gesloopt. De garage is inmiddels veilig bevonden en goedgekeurd door de constructeur en de gemeente Purmerend.

In Claxonate komt een nieuwe parkeerinstallatie (slagboom en parkeerautomaat), waardoor het in en uit rijden gemakkelijker wordt en er meer betaalmogelijkheden komen. Bezoekers van de garage kunnen hun betaalpas of creditcard scannen bij het in en uitrijden, pinnen bij de slagboom en betalen met hun telefoon, of via een parkeerapp. Daarnaast werkt het nieuwe systeem op kentekenherkenning wat betekent dat de boom automatisch open gaat na betaling van het ticket en voor abonnementhouders. Het nieuwe systeem heeft als consequentie dat contant betalen straks verleden tijd is.

De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid om tegen lage kosten avondkaarten af te nemen, die ze aan hun klanten en gasten kunnen aanbieden. Op de digitale borden van het Parkeer Route Informatie Systeem komt straks ook te staan hoeveel beschikbare parkeerplekken op dat moment heeft. Het nieuwe systeem is vanaf 11 december in gebruik.


Trefwoorden: parkeergarage eggert claxonate
Geplaatst

donderdag 19 november 2020 | 13.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 november 2020 | 18.02 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie