Wethouder opent Columbuzz

Jongerencentrum Columbuzz in Weidevenne is afgelopen dinsdag coronaproof officieel geopend door wethouder Paul van Meekeren. Het heeft lang geduurd voordat het definitieve onderkomen voor de jeugd in Weidevenne in gebruik kon worden genomen, maar de jongeren zijn er blij mee. Een van hen: ‘Zo’n mooie plek hebben we nog niet eerder gehad.’

Van Meekeren verrichte de officiële opening in aanwezigheid van Wouter Burger, directeur-bestuurder van Clup Welzijn (links op de foto). Jongerenwerker Tarik Meriç vertelt dat de opening anders dan gepland was. Tarik: ‘Omdat een grootse opening vanwege corona niet mogelijk is, hebben we heel coronaproof een openingsfilmpje gemaakt.' (www.clup.nl/openingColumbuzz)

Columbuzz bestaat al sinds 2007. Eerst was een kleine container het thuishonk van de jeugd, maar die was al snel te klein en werd omgeruild voor een griotere versie. opende in 2007 voor het eerst haar deuren. Al snel werd de container waarin Columbuzz was gevestigd te klein en werd deze omgeruild voor een grotere versie. In 2017 moest Columbuzz tijdelijk plaatsmaken voor de bouw van sociale nieuwbouwappartementen op de huidige locatie. De container werd letterlijk met een hijskraan naar de overkant getild. Drie jaar lang stond de container op de parkeerplaats van het treinstation. Afgelopen maart kregen de jongerenwerkers van Intermaris, de eigenaar van het pand, de sleutel van het nieuwe Columbuzz, die is gevestigd op de begane grond van één van de nieuwbouwcomplexen.

Een interview met Meriç is te beluisteren via onze website.


Trefwoorden: weidevenne paul van meekeren jongerencentrum columbuzz
Geplaatst

donderdag 19 november 2020 | 16.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 november 2020 | 18.02 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie