Beemsterling opgepakt voor handel illegaal vuurwerk

De politie heeft in een onderzoek naar handel in illegaal vuurwerk jongstleden vrijdag vier personen aangehouden. Onder de verdachten is een 20-jarige man uit Middenbeemster. Bij doorzoekingen op diverse plekken in de provincie ontdekte de politie zo’n duizend kilo illegaal en zeer gevaarlijk vuurwerk.

In oktober startte het Team Milieu van de Amsterdamse politie een onderzoek naar der handel in illegaal vuurwerk en kwam de groep mannen op het spoor, die zich bezighield met de import en (ver)koop van illegaal vuurwerk. De mannen, afkomstig uit Middenbeemster, Zaandam, Culemborg en Amsterdam, worden verdacht van handel in illegaal vuurwwerk en witwassen. De man uit Culemborg is inmiddels op vrije voeten, maar blijft wel verdachte. De overige drie zijn afgelopen dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.

Naar aanleiding van de aanhoudingen heeft de politie op diverse plekken in Noord-Holland doorzoekingen gedaan. Op drie niet nader bekendgemaakte plekken is illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, waaronder cobra’s en shells, lag opgeslagen in een woning, een kelderbox en een tuinhuisje. De manier waarop het vuurwerk lag opgeslagen, zorgde voor zeer grote gevaarzetting, aldus de politie.

‘Veel vuurwerk lag opgeslagen in een kelderbox van een flat. Als daar iets verkeerd was gegaan, dan had dat zeer grote gevolgen gehad voor de flat en de omgeving’, aldus een rechercheur van de Amsterdamse politie. Ook het vuurwerk op de overige twee locaties in dichtbevolkte gebieden zorgde voor een gevaarlijke situatie. De politie beschouwt de opsporing naar handel in illegaal vuurwerk daarom als prioriteit.

Hulp van de bevolking is in dat opsporen heel belangrijk en de politie roept mensen dan ook op te melden als ze vermoeden dat in hun omgeving illegaal vuurwerk ligt opgeslagen en merken dat plotseling veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen. Een telefoontje naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) is voldoende.


Trefwoorden: illegaal vuurwerk
Geplaatst

donderdag 19 november 2020 | 20.39 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 november 2020 | 20.36 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie