P3 op weg naar volwaardig muziekcentrum

Achter de gesloten deuren van P3 is het laatste anderhalf jaar veel werk verzet om het gebouw van P3 te veranderen in een volwaardig muziekcentrum. Daarin ook plek voor de Muziekschool Waterland. Wethouder Tijmstra (CDA) laat de raad in een memo weten dat er voor het gebouw een nieuw ontwerp is gemaakt. Wat en hoe het precies gaat worden, is een kwestie van afwachten. In het eerste kwartaal van 2021 wordt de Raad een raadsvoorstel voorgelegd. Een tipje van de sluier word opgelicht door Rob Bout, directeur van P3.

Rob Bout: ‘ het nieuwe ontwerp wordt gekenmerkt door meer openheid. Aan de buitenkant maar de  ook aan de binnenkant. De kern is het onderscheid tussen de begane grond en de verdieping. Boven komt de school met klaslokalen en oefenruimtes. Beneden is voor P3 met de concertzalen’.  Tijmstra meldt dat betrokkenen enthousiast zijn. Rob Bout bevestigt die indruk. ’Er is slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het pand biedt’.

Het uitwerken van de beheerorganisatie met daarin gelijkwaardige posities voor P3 en de muziekschool moet nog komen. Tijmstra: ‘Er zijn twee scenario’s. Zowel muziekschool Waterland als P3 zijn beide hoofdhuurders van een deel van het pand of er komt een overkoepelende beheerstichting’. Voor Rob Bout vormt de manier van samenwerken geen punt van discussie. ‘De kosten zijn wel een probleem en daar moet de raad een besluit over nemen’.

In de tussentijd werkt Bout vol enthousiasme verder aan het verbeteren van P3. Zijn aandacht gaat uit naar het aantrekken van vrijwilligers en jongeren. Bout: ‘Wij zijn nu bezig met het oprichten van een Jeugdbestuur om de leeftijdsgroep van 16 tot 18 jarigen aan ons te binden’. Kortom, er wordt gebouwd aan zowel het gebouw als de organisatie.  


Trefwoorden: p3 volwaardig muziekcentrum
Geplaatst

vrijdag 20 november 2020 | 11.09 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 november 2020 | 18.06 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie