Aanmelden voor de loting van de 30% tijdelijke woningen in de Etserstraat en het Karekietpark kan vanaf 15 december via de website Wonen in Purmerend. Ruim een jaar na het plaatsen van de eerste tijdelijke woningen op de Kanaaldijk start de gemeente nu met de tijdelijke woningen op twee andere locaties. Vanaf maandag 23 november worden de eerste onderdelen van woningen aangeleverd voor de Etserstraat en ongeveer een week later die voor het Karekietpark.

Het afbouwen neemt nog wel twee maanden in beslag. Niet eerder dan februari/maart zullen de huizen klaar zijn voor de toekomstige bewoners. Het gaat om 28 woningen in de Etserstraat en 44 voor het Karekietpark, waarvan 10 voor één-ouder gezinnen.  Volgens de eerder afgesproken regels wordt 70% van de huizen toegewezen aan mensen die met spoed een woning nodig hebben en 30% wordt verloot. De gemeente roept mensen op die via loting in aanmerking willen komen zich te melden via de website Wonen in Purmerend. Aanmelden kan vanaf 15 december.

Na de realisatie van de woningen aan de Etserstraat en het Karekietpark komen er aan de Verzetslaan nog eens 108 tijdelijke woningen. Hiervoor zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en wordt er gewerkt aan de Omgevingsvergunning.
Er is met smart gewacht op de tijdelijke woningen, die oorspronkelijk eerder geplaatst zouden worden. Corona heeft roet in het eten gegooid, zowel bij de productie van de woningonderdelen als bij de gemeente.


Trefwoorden: tijdelijke woningen etserstraat en karekietpark
Geplaatst

vrijdag 20 november 2020 | 13.16 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 november 2020 | 18.06 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie