Bouw aantal woningen blijft opnieuw gelijk

Voor de derde keer op rij gingen er evenveel heipalen de Noord-Hollandse grond in, dat blijkt uit de Monitor Woningbouw 2020. Afgelopen jaar zijn er 14.000 nieuwbouwwoningen gebouwd in de provincie.

De provincie houdt in de Monitor Woningbouw 2020 de hoeveelheid bouwplannen. Daarnaast wordt bijgehouden hoeveel woningen daadwerkelijk zijn gerealiseerd.

Het aantal nieuwe woningen is vanaf 2017 groter dan de groei van het aantal huishoudens, meldt de provincie in een bericht. Echter, blijft er sprake van een tekort. Het extra bouwen van woningen – bovenop de verwachte vraag naar woningen – heeft als doel om de druk op de woningmarkt verder te laten afnemen.

Eerder maakte de gemeente Purmerend al bekend de komende jaren flink te bouwen, met als doel ruim 9.300 nieuwe woningen.

Bouwen, bouwen, bouwen, is het afgelopen jaar gelukt, maar provinciaal niet veel meer dan het jaar ervoor. Met behulp van subsidies probeert de provincie woningbouw nog meer te versnellen om de oververhitte woningmarkt te koelen. Bovendien is recent een bouwambassadeur aangenomen, die als doel heeft om knelpunten in versnelde bouw aan te pakken.


Trefwoorden: nieuwbouw bouwen provincie noord-holland
Geplaatst

zaterdag 21 november 2020 | 13.50 uur

Laatst gewijzigd

zondag 22 november 2020 | 10.30 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie