StoelGym voor oudere senioren

Zeventig-plussers (maar zestigers mogen ook) kunnen elke vrijdagochtend in het buurthuis aan het Gildeplein meedoen met StoelGym: beweegoefeningen doen met de stoel als hulpmiddel. Dit soort oefeningen en bewustwording helpen vallen voorkomen. Het wekelijks uur StoelGym bevordert contacten met leeftijdgenoten. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn vanzelfsprekend van kracht, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden.

Een medewerkster van Spurd begeleidt het verantwoord bewegen voor deze doelgroep. Doordat de oefeningen staand aan of zittend op een stoel gebeuren zijn ze ook geschikt voor mensen met aandoeningen of pijnklachten aan de benen. De stoelgroep Meer Bewegen voor Ouderen is prima toegankelijk voor mensen met een rollator of een wandelstok. De kans op vallen is groter naarmate men ouder is, vooral boven de zeventig jaar gaat dit spelen. Angst om te vallen kan ertoe leiden dat men in een vicieuze cirkel terechtkomt: men gaat minder bewegen, waardoor spierkracht en evenwicht verminderen. Hierdoor neemt de kans op vallen juist toe.

Het uur Meer Bewegen voor Ouderen stoelgroep of StoelGym is wekelijks vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur in buurtcentrum Gildeplein, Overlanderstraat 650. Een les kost € 4,85, betaling gebeurt per automatisch incasso per kwartaal.  Voor nadere informatie kunt u maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur bellen met 0299 418 100 of een e-mail sturen naar vitaliteit@spurd.nl. Aanmelden voor de les kan ook via dat e-mailadres.


Trefwoorden: stoelgym gildeplein
Geplaatst

woensdag 25 november 2020 | 10.39 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 26 november 2020 | 13.38 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie