Metropoolregio doet bod voor versneld bouwen 20.000 woningen

Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft een bod bij het rijk neergeld om ruim 20.000 woningen versneld te bouwen. De woningen zijn afkomstig van tien bouwprojecten uit meerdere gemeenten, waaronder Purmerend. Het is nu aan het Rijk om te bepalen of zij de impuls voor de regionale woningbouw wil geven.

De bijdrage gaat helpen om de bouw van woningen sneller voor elkaar te krijgen. Hiermee hoopt de regio een grote bijdrage te leveren aan het afnemen van de druk op de woningmarkt. Het Rijk en de MRA hebben eerder samen de ambitie kenbaar gemaakt om zoveel mogelijk binnenstedelijk en dichtbij OV-locaties te bouwen. Alle bouwprojecten die door de MRA zijn aangedragen voldoen aan de twee gezamenlijke ambities.

Het door de Metropoolregio ingediende Purmerendse project is Wheermolen-Oost. De komende jaren gaat de Purmerendse wijk flink op de schop. De renovatie en sloop-nieuwbouw werd in de zomer ingeleid met een koffiekar door de wijk, om vragen van bewoners te beantwoorden. In totaal komen er 1000 woningen in de wijk, 632 meer dan er nu staan. Het huidige aantal van 372 sociale huurwoningen blijft gelijk.


Trefwoorden: metropoolregio wheermolen wheermolen-oost nieuwbouw bouwen
Geplaatst

zaterdag 28 november 2020 | 13.31 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 28 november 2020 | 17.11 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie