Nieuwe dienstregeling voor EBS-buslijnen

Er zullen in het nieuwe jaar een stuk minder bussen rijden: de dienstregeling voor een flink aantal EBS-buslijnen gaat vanaf 3 januari in een afgeslankte versie door.

Vanwege de huidige coronacrisis is het aantal reizigers sterk gedaald. Waarschijnlijk zal ook in 2021 de hoeveelheid reizigers achterblijven in vergelijking met de situatie van 2019. Verschillende vervoersmaatschappijen beginnen het nieuwe jaar met een afgeslankte dienstregeling. De aanpassingen in de regionale dienstregeling zijn volgens EBS noodzakelijk, omdat de inkomsten van diverse lijnen sterk zijn afgenomen en vervoerders verlies hebben geleden – ondanks de forse steun vanuit de Rijksoverheid.

Concreet betekent de verandering voor de regio Waterland, dat bussen minder vaak gaan rijden op lijnen met een nu nog hoge frequentie. Daarnaast zullen een aantal lijnen vervallen en gaan nachtlijnen minder vaak rijden.

De aanpassingen van de regeling is in overleg met opdrachtgever vervoerregio Amsterdam gegaan. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de reizigers.

Voor meer informatie over de nieuwe regionale dienstregeling, zie de website ebs-ov.nl.


Trefwoorden: dienstregeling ebs coronacrisis
Geplaatst

zondag 29 november 2020 | 17.48 uur

Laatst gewijzigd

zondag 29 november 2020 | 17.48 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie