Corona-uitbraak in Rusthoeve

Heel veel bewoners van ouderencentrum De Rusthoeve en veel medewerkers zijn in hele korte tijd besmet geraakt met het coronavirus en in de voorbije week zijn vier bewoners overleden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. Directeur Wim van ’t Veer van de Stichting Wonen en Zorg noemt de situatie zeer zorgelijk.

Hij heeft moeten besluiten De Rusthoeve hermetisch af te sluiten. Alleen verzorgend en medisch personeel mag het pand betreden. Bezoekers en mantelzorgers zijn niet welkom. Van ’t Veer noemt geen aantallen, maar beaamt dat een ‘heel groot aantal’ bewoners is besmet. Een flink deel van het personeel is ook positief getest, maar kan -zolang ze geen klachten hebben- volgens de richtlijnen van RIVM en GGD blijven werken onder voorwaarde dat ze werken op afdelingen waar alle bewoners ook positief getest zijn.  

Van ’t Veer zegt dat de besmetting zó snel gebeurde, dat beperkende maatregelen niet mogelijk waren. Volgens de directeur was door de schaal, snelheid en besmettelijkheid is niet meer mogelijk om contact- en omgevingsonderzoek te doen.  ‘Het is vreselijk voor alle betrokkenen. Maar vooral voor de bewoners. De mensen zitten als het ware gevangen op hun kamer. Heel triest’, aldus de directeur in het NHD.


Trefwoorden: rusthoeve corona
Geplaatst

dinsdag 12 januari 2021 | 19.41 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 januari 2021 | 19.45 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie