RTV Purmerend.nl

Purmerend en Beemster samen op nieuwe plattegrond

Toeristen én inwoners vroegen er in de VVV Museumwinkel al vaker naar en steeds tevergeefs: een plattegrond van de stad. Het Purmerends Museum heeft het initiatief genomen om een stadsplattegrond van Purmerend én Beemster te laten maken. Woensdagmiddag 20 januari ontvingen burgemeester Don Bijl en waarnemend burgemeester Karen Heerschop het ‘eerste exemplaar’ uit handen van Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum.

De overhandiging markeert de start van het laatste jaar voordat beide gemeenten zullen samengaan tot één gemeente.  Vooruitlopend hierop zijn beide gemeentes inclusief straatnamen en nieuwste wijken in een handige kaart opgenomen. Burgemeester Heerschop: ‘Beemster kent nog niet zo’n handige plattegrond. Makkelijk, want er zijn recentelijk heel wat nieuwe straten bijgekomen’. Burgemeester Bijl vult aan: ‘Het was ook voor onze gemeente nodig. En een gezamenlijke kaart duidt op de komende fusie. Daarom staan we ook op de verbindende Beemsterbrug’.

De kaart is binnenkort te koop (4,95) in de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat en via VISIT Beemster. Beekhof hoopt dat de coronamaatregelen op 9 februari weer wat versoepelen en de winkel weer open kan. Wie zeker wil zijn van een plattegrond, kan nu al reserveren. Een mailtje naar info@purmerendsmuseum.nl met naam en aantal gewenste exemplaren is voldoende. Iedereen krijgt bericht zodra de plattegond opgehaald kan worden en hoe de betaling verloopt.