Rijk komt woningnood deels financieel tegemoet, niet in Purmerend

Het Rijk komt Metropoolregio Amsterdam (MRA) enigszins tegemoet bij het oplossen van regionale woningnood. Het Purmerendse project Wheermolen-Oost is afgewezen voor een financiële bijdrage uit de Woningbouwimpuls.

Ruim de helft van de aanvragen voor een bijdrage is gehonoreerd. Het gaat hierbij om projecten in onder andere Zaandam, Amsterdam en Haarlem. Het Rijk investeert ruim 70 miljoen om de in totaal 12.000 woningen mogelijk te maken, gemeenten dragen zelf ook financieel bij. Het doel van de miljoenen bijdrage is om de bouw van woningen sneller voor elkaar te krijgen. Hiermee hoopt de regio een grote bijdrage te leveren aan het afnemen van de druk op de woningmarkt.

Een aantal projecten – waaronder Wheermolen-Oost – kan niet op extra rijkssteun rekenen. De MRA benadrukt: ‘‘Overheden in de regio zijn ervan overtuigd dat ook de afgewezen projecten een impuls verdienen en zullen hier in een volgende ronde van de Woningbouwimpuls op blijven aandringen.’’ De komende jaren gaat de Purmerendse wijk uit de jaren ’60 flink op de schop. In totaal komen er 1.000 woningen in de wijk, 632 meer dan er nu staan. Het huidige aantal van 372 sociale huurwoningen blijft gelijk.


Trefwoorden: metropoolregio woningbouwimpuls woningnood wheermolen-oost
Geplaatst

zondag 21 februari 2021 | 13.35 uur

Laatst gewijzigd

zondag 21 februari 2021 | 13.36 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie