Omwonenden Drontermeer tegen bouw tijdelijke woningen

Om iets te doen aan de woningnood in Purmerend, wil de gemeente op de plaats waar 18 jaar lang een school stond nu prefab woningen plaatsen.

Die prefab woningen zijn bestemd voor tijdelijke verhuur (zonder de gebruikelijke  huurbescherming) aan Purmerenders die op korte termijn op straat komen te staan als gevolg van bij voorbeeld echtscheiding of problemen tussen ouders en (nog) thuiswonende kinderen. 

Dat omwonenden dit beslist niet willen, bleek uit het applaus voor de felste tegenstanders van de tijdelijke bouw tijdens een inloopavond in het Golfhotel. Bezoekers van de inloopavond mochten alvast met blokjes schuiven om te zien wat op het grote grasveld de beste plek zou zijn voor 30-40 tijdelijke woningen. Maar voor veel bewoners gaat het daar niet om. Zij vinden het bij elkaar huisvesten van zoveel mensen met vaak heftige problemen geen gezond idee. En zij vrezen vooral dat deze tijdelijke bouw slecht uitpakt voor de waarde van hun eigen huis.

Toch lijkt tijdelijke bouw onafwendbaar, omdat daar snel mee kan worden begonnen. Hoe het er uit gaat zien wil wethouder Krieger bepalen in nauw overleg met een bewonersgroep. 


Trefwoorden: purmerenders drontermeer huurbescherming krieger
Geplaatst

dinsdag 10 november 2015 | 11.41 uur

Laatst gewijzigd

zondag 01 mei 2016 | 19.45 uur

Auteur

Erik Stibbe