RTV Purmerend.nl

De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek: Voorleesplezier voor peuters en kleuters

Op woensdag 27 januari van 9.45 – 10.45 uur leest Wethouder Mario Hegger (van oa dierenwelzijn) voor uit het bekroonde boek ‘We hebben er een geitje bij’ aan kinderen van het Kinderdagverblijf Op de Step in de bibliotheek Purmerend

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het lezen aan en met jonge kinderen te bevorderen. De Bibliotheek wil ouders  scholen hierbij helpen. Het belang van voorlezen op jonge leeftijd is al vaker wetenschappelijk aangetoond. Voorlezen helpt kinderen in hun taalontwikkeling.

 

De Landelijke kickoff van de Nationale Voorleesdagen was op woensdag 27 januari. Op honderden scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bibliotheken krijgen peuters en kleuters en lekker ontbijtje en worden ze voorgelezen uit een bekroond prentenboek door een prominenten, BN –ers en voorleeskanjers. Voorlezen is heel erg belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Daarom gonst de Bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Foto’s: © Evert Ruis