Cromme Wijsent herontdekt

Het verloren gewaande, historische veenriviertje ‘Cromme Wijsent’ is herontdekt. Eric Kooijman, voorzitter van Stichting Vrienden Van Het Beusebos, vergeleek berichtgeving van de Archeologische Werkgroep Purmerend en oude historische kaarten met de huidige situatie. Een deel van het verbindingswater loopt langs het veelbesproken Beusebos.

Het oude veenriviertje de 'Cromme Wijsent' is al te vinden op historische kaarten uit 1560. Het riviertje verbond het Wormermeer met het Beemstermeer, via rivier de Where. Een deel van dit verbindingswater bestaat nog, en loopt langs het veelbesproken Beusebos.

Voor de Stichting Vrienden van het Beusebos is de ontdekking van de eeuwenoude Cromme Wijsent een extra reden om te strijden voor het behoud van het Beusebos. Op donderdag 10 maart 2016 is de laatste kans om bij de commissie SOB van de gemeente Purmerend in te spreken voor behoud van het Beusebos. Insprekers dienen zich hiervoor van te voren schriftelijk te melden bij de gemeente. Kijk op de website van de gemeente Purmerend voor meer informatie over het spreekrecht .

Foto: website Beusebos.nl


Trefwoorden: ontdekking beusebos riviertje veenrivier historisch
Geplaatst

maandag 22 februari 2016 | 16.21 uur

Laatst gewijzigd

maandag 22 februari 2016 | 16.02 uur

Auteur

nieuwsredactie