Beusebos moet wijken voor de economie

Als de gemeenteraad van Purmerend de visie van het College volgt wint het beton het in de Kom A7 van het groen. Een landelijk actieve hotelketen en een congresorganisator willen zich graag langs de snelweg bij Purmerend vestigen. Het Beusebos zal daarvoor moeten verdwijnen.

Het college legt deze visie 7 april voor aan de Raadscommissie. Eind april kan de Gemeenteraad dan groen licht geven voor het opstellen van een bestemmingsplan.

Het college van B&W hoopt dat het nieuwe bestemmingsplan nog tijdens deze raadsperiode (dus uiterlijk vroeg in 2018) kan worden vastgesteld. Dat wordt nog een hele klus. De provincie moet instemmen met de plannen voor bouwen waar het nu nog groen is. De gemeenteraad zal te maken krijgen met veel bezwaarmakers, die doorgaan tot in hoogste instantie. Al voor de eerste behandeling van de nu gepresenteerde visie stromen de aanmeldingen van insprekers binnen.  

Doel van de gemeente is langs de A7 bedrijven naar Purmerend te halen die van belang zijn voor veel meer dan Purmerend alleen. Bedrijven die alleen kunnen bestaan op een plek langs een belangrijke interlokale route en niets te zoeken hebben op bijvoorbeeld de Baanstee Noord. De directe waarde voor Purmerend is het versterken van de plaatselijke economie en, nog directer, alleen al bij de eerste bedrijven die hier kunnen komen naar verwachting 100 tot 150 voltijd banen.  


Trefwoorden: kom a7 purmerend beusebos
Geplaatst

woensdag 16 maart 2016 | 16.35 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 maart 2016 | 14.12 uur

Auteur

Erik Stibbe