Met de vele faillissementen van de afgelopen tijd, staan veel werknemers op straat. In PurPlus Magazine vertelt advocaat arbeidsrecht mevrouw Akopova over de rechten en plichten in geval van ontslag bij een faillissement.

De baas gaat failliet en u staat op straat. Krijgt u uw loon nog of blijft u met lege handen achter? Moet u wel of niet blijven doorwerken? 'Als de curator vindt dat de werknemers nog werkzaamheden moeten verrichten om bepaalde zaken af te wikkelen, dan moet je als werknemer gewoon komen werken.' Arbeidsrechtspecialiste Eliza Akopova gaat dieper in op de regels rondom een faillisement en wat de gevolgen daarvan zijn voor de werknemers. Want als getroffen werknemer moet u een aantal zaken goed in de gaten houden. Zoals onderhandelen met de curator om ontslagen te worden van een concurrentiebeding. Ook moet u zelf een werkloosheidsuitkering vragen na de maximale periode van 6 weken die geldt als 'opzegtermijn'. 

Meer informatie hierover is te vinden bij het UWV.


Trefwoorden: purplus magazine ontslag faill faillissement radio radioprogramma informatie advocaat arbeidsrecht wetten regelgeving rechten plichten
Geplaatst

vrijdag 01 april 2016 | 20.50 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 01 april 2016 | 20.05 uur

Auteur

Redactie PurPlus Magazine