Beusebos op YouTube

De Stichting Vrienden van het Beusebos heeft een vijftien minuten durende documentaire over het Beusebos gemaakt en die op YouTube gezet. In drie dagen is de film ruim vierhonderd keer bekeken.

De Vrienden van het Beusebos noemen het gebied ‘De verborgen parel van Purmerend’ en willen de 17 ha  bebossing behouden voor de stad en de regio. De gemeente heeft onlangs een plan gepresenteerd om het gebied te ontwikkelen voor recreatiedoeleinden. Er moet onder andere een hotel verrijzen van ‘minimaal vijftig meter’, schrijft de gemeente in haar plan. De ontwikkeling is goed voor de werkgelegenheid, aldus de gemeente.
De Vrienden van het Beusebos vinden dat de plannen van de gemeente van tafel moeten en het bs moet blijven bestaan. Het bos bestaat dat twee delen bosgebied, een meertje en de historische veenrivier De Cromme Wijzent (1560).  ‘Een uniek stuk natuur, ook al omdat het al sinds 1975 ongemoeid is gebleven en er vele dier-, plant- en boomsoorten leven. En het daarbij het enige stuk natuur aan de westkant van Purmerend is voor de wijken Centrum, Weidevenne, Hazepolder en de in aanbouw zijnde wijk Kop West’, aldus de tegenstanders. Zij hebben in een film hun liefde voor het Beusebos verbeeld.

Hoe ziet dat er uit, als aan de rand van de stad een gebouw van minimaal vijftig meter staat? Dat is te zien in een ander filmpje dat op YouTube is verschenen (https://www.youtube.com/watch?v=OyY6RAy2qTU) en binnen twee dagen al ruim vijfhonderd keer is bekeken.


Trefwoorden: beusebos youtube filmpje
Geplaatst

zaterdag 02 april 2016 | 16.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 april 2016 | 19.20 uur

Auteur

nieuwsredactie