Argumenten genoeg. Van de geluids- en fijnstofoverlast voor de bewoners van Neck tot het gebrek aan groen in Weidevenne. 

Maar vooral over mensen die belangrijker zouden zijn dan planten, bomen en dieren. Over kinderen die hier in de natuur kennismaken met vogels en paddenstoelen. Over het belang van het bos voor vleermuizen die onder het viaduct door vliegen om in Weidevenne muggen te gaan eten. Over het belang van bomen voor de strijd tegen de opwarming van de aarde.

 De vergadering van de raadscommissie Stedelijk Beheer ging over een Visie op de ontwikkeling van de Kom A7 in Purmerend. Waar nu het “Beusebos” ligt. De insprekers kwamen uit Neck in Wormerland en uit Weidevenne, Hazepolder en andere delen van Purmerend. Maar ook uit Zwaag en Amsterdam. Namens zichzelf of namens een milieuorganisatie. Van een jongen van 10 tot de voorzitter van de Vrienden van het Beusebos. De raadscommissie luisterde geduldig. Twee uur lang. Daarna de commissieleden en de wethouder. Tot 10 over12. Volgende week woensdag verder.


Trefwoorden: insprekers purmerend neck beusebos
Geplaatst

vrijdag 08 april 2016 | 19.19 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 april 2016 | 18.35 uur

Auteur

Erik Stibbe