Burgemeester en wethouders mogen verder werken aan de economische ontwikkeling van de Kom A7 – nu het “Beusebos”.

Een ruime meerderheid van de Purmerendse gemeenteraad ziet goede kansen voor een hotel en misschien ook ander “gebouwde” recreatiebedrijven langs autosnelweg A7. Met zoveel mogelijk groen, dat wel weer. De volle publieke tribune was duidelijk op de hand van de tegenstanders, vooral GroenLinks, Trots, Leefbaar Purmerend en Van Damme. PvdA en D66 stemden verdeeld.

 Hoe nu verder met de Kom A7. Geen groengebied meer waarvan veel Purmerenders eigenlijk pas sinds kort weten dat het bestaat. Ook niet direct de kettingzaag en de bulldozers er op af. Eerst met de nu vastgestelde Visie naar de Provincie en de omliggende gemeenten, vooral Wormerland met de nabije kern Neck. Als de signalen niet meteen op rood staat een concept-bestemmingsplan opstellen. Met omschrijving welk soort bedrijven hier worden toegestaan. Met bebouwingspercentages en bouwhoogten en nog veel meer waarin tegenstanders zich kunnen vastbijten met “zienswijzen” en beroepsprocedures.

 Door verschillende partijen is aangegeven dat het initiatief voor een hotel op deze plek van de gemeente is uitgegaan en niet van de ondernemers. Het gaat om werkgelegenheid, ook voor mensen met beperkte mogelijkheden. Het gaat om extra bezoekers van het centrum van Purmerend. En het moet vast staan dat hier alleen bedrijven komen die niet thuis horen op de Baanstee. Maar het gaat ook om behoud van een twee bosgebiedjes die zich na een eerste aanplant langs natuurlijke weg hebben ontwikkeld, die fijnstof en geluid weeren en van waarde zijn voor vogels, vleermuizen en natuurliefhebbers. De richting is bepaald, maar niets staat nog definitief vast.


Trefwoorden: neck purmerenders beusebos kom a7
Geplaatst

vrijdag 22 april 2016 | 11.20 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 22 april 2016 | 21.03 uur

Auteur

Erik Stibbe