Uit de Omnibusenquête blijkt dat bijna een kwart van de Purmerenders armoede ervaart. Groenlinks nodigt hen en andere Purmerenders uit om hierover te komen praten tijdens de conferentie die zij over dit onderwerp organiseren.

René Verhoogt (franctievoorzitter Groenlinks) was te gast bij PurPlus Magazine en gaf een toelichting op deze conferentie. Of 'stadsgesprek', zoals hij het liever noemt. Uit de onlangs gepubliceerde Omnibusenquête, blijkt dat een groot aantal Purmerenders armoede ervaart. Verhoogt: ... 'ik schrok van die cijfers. Liefst 23% van de Purmerend ervaart armoede, terwijl slechts 1% daarvan erover wil praten!' De conferentie van Groenlinks gaat in de vraag hoe men omgaat met armoede. Iedereen die, om welke reden dan ook, bij dit onderwerp betrokken is of ermee te maken heeft, is welkom. Niet alleen de mensen die het zelf ervaren, ook allerlei instanties en organisaties.

De bevindingen uit de conferentie, worden door Groenlinks meegenomen in de nieuwe Kadernota. De kadernota is een van de belangrijkste beleidsstukken van de gemeente. Daarin staat aangegeven welke langjarige plannen er zijn en hoe die betaald worden. Elk jaar wordt een kadernota opgesteld.

De conferentie (het stadsgesprek) wordt op 21 mei gehouden in De Doortocht, Leeghwaterpark 6 te Purmerend.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Wel is het wenselijk om even te laten weten of men komt, dit in verband met de grootte van de locatie. Een berichtje sturen kan via de website van Groenlinks.


Trefwoorden: purplus purplus magazine radio radioprogramma politiek groenlinks armoede conferentie Esther Perez
Geplaatst

vrijdag 29 april 2016 | 20.46 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 04 juni 2016 | 11.09 uur

Auteur

Redactie PurPlus Magazine