RTV Purmerend winnaar Lokale Omroep Award

De Lokale Omroep Awards in de categorie Nieuws & Actualiteit is dit jaar gewonnen door RTV Purmerend. Dat is zojuist bekend geworden bij de uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de lokale omroepen in Beeld en Geluid in Hilversum

De uitreiking vond plaats op vrijdag 10 juni in Beeld en Geluid in Hilversum. RTV Purmerend heeft de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws & Actualiteit gekregen voor de wijze waarop de omroep de inspraakavond op 6 oktober 2015 in P3 in beeld heeft gebracht.

Hoofdredacteur en nieuwslezer bij Radio538 Bart Jan Cune overhandigde de award met de woorden: 'Jullie hadden niet alleen aandacht voor de actualiteiten op dat moment, maar gaven de inwoners van Purmerend direct een stem. Die avond is er via twitter, facebook, liveblog en meer, een interactie gecreëerd, zoals geen ander dat heeft gedaan'. Andere genomineerden in deze categorie waren Studio Alphen (Alphen aan den Rijn), Dtv Bernheze (Oss), Omroep P&M (Peel en Maas) en OPEN Rotterdam (Rotterdam).

Een tweede nominatie was voor Floris-Jan Sietsema in de categorie Presentatietalent, deze werd toegekend aan Rob Jansen van Glow FM. Ook Samantha Colderigde van OPEN Rotterdam ontving deze prijs.

Hoofdredacteur Lars van der Manden laat vanuit Hilversum weten trots te zijn op alle medewerkers van de omroep. 'Het is ongelooflijk knap hoe onze vrijwilligers in korte tijd en zonder voorbeelden elders in het land, deze uitzending accuraat en goed hebben geproduceerd. RTV Purmerend heeft hiermee laten zien prima in staat te zijn om lokale verslaggeving te brengen'.

Geplaatst

vrijdag 10 juni 2016 | 18.16 uur

Laatst gewijzigd

zondag 12 juni 2016 | 12.26 uur

Auteur

Nieuwsredactie RTV Purmerend