RTV Purmerend.nl

Zomeravondconcert Kunst Na Arbeid

Op vrijdagavond 15 juli geeft het orkest van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid haar jaarlijkse openluchtconcert op de Kaasmarkt in het centrum van Purmerend. KNA, het enige fanfareorkest van Purmerend, heeft een zomers programma voorbereid om haar seizoen mee af te sluiten. Het concert wordt gegeven op het bordes van de Nicolaaskerk en begint om 19:30 uur.

Al zeven jaren achter elkaar heeft KNA het openluchtconcert op de Kaasmarkt gegeven. Nooit moest het concert gestaakt of afgelast worden vanwege slecht weer. De leden van de muziekvereniging gaan ervan uit dat de weergoden hen ook deze keer goed gezind zullen zijn. "We hebben nooit regen gehad tijdens het zomeravondconcert," aldus Trees Schulp, secretaris en saxofonist bij de vereniging.

Het opleidingsorkest zal op die avond als eerst van zich laten horen. Dit orkest, met een aantal kersverse muzikanten, is het resultaat van de grote inzet om nieuwe leden in de vereniging te krijgen. De vereniging vecht al jaren tegen een dalend ledental, maar heeft sinds korte tijd weer een groeiend opleidingsorkest. Om nieuwe leden te winnen biedt de vereniging lessen en leeninstrumenten aan en worden er muzieklessen op basisscholen gegeven. Het zomeravondconcert is voor de leden van Kunst Na Arbeid de jaarlijkste afsluiting van het seizoen.