RTV Purmerend.nl

Purmerend aan Zee bijna van start

Kinderen die niet op vakantie gaan, konden zich deze zomer aanmelden voor ‘Purmerend aan Zee’ waar, zij hun eigen vakantieparadijs gaan bouwen onder begeleiding van kunstenaars, sportdocenten, technici en welzijnswerkers . De organisatie (Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Clup Welzijn) geeft aan dat de inschrijving gesloten is, het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Ruim 50 kinderen krijgen een fantastische week. Projectleider Nienke Tamminga is ontzettend blij voor de bedoelde groep. “Het is zo fijn dat we een hele week kunnen organiseren voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Zij krijgen de mogelijkheid om allerlei nieuwe dingen te leren en te ontdekken. We hebben een super enthousiast team dat staat te popelen om met de kinderen aan de slag te gaan!”

Tijdens de zomervakantie organiseren Spurd en Clup Welzijn diverse (gratis) activiteiten voor kinderen.  Zo kunnen zij de hele zomervakantie van 11.00 tot 17.00 uur  terecht bij het Kinderparadijs, er zijn sportactiviteiten en ook in de wijken wordt van alles georganiseerd. Op de websites www.clupwelzijn.nl en www.spurd.nl kunnen ouders meer informatie vinden.

Purmerend aan Zee wordt door veel lokale organisaties en bedrijven ondersteund. Via de Waterlandse Uitdaging en Rotary Purmerend hebben bedrijven zich spontaan aangemeld . Zij leveren belangeloos materiaal, mankracht of vervoer. Lunch, professionele foto's, materialen. De organisatie is alle donateurs sponsoren erkentelijk.

Purmerend aan Zee is van 18 t/m 22 juli van 10.00 tot 16.00 uur op het Kinderparadijs aan het Trimpad 4 in Purmerend. Het is onderdeel van Kinderen aan Zee dat mede mogelijk is gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Jeugdcultuurfonds.