In het Beusebos gelegen in de kom langs de A7 bij Purmerend, is in korte tijd meerdere malen een oehoe gesignaleerd. Onafhankelijk van elkaar, zijn er drie meldingen binnengekomen bij Stichting Red het Beusebos. Deze stichting zet zich in tegen het kappen van het ‘oerbos’ ten behoeve van stedelijke ontwikkeling. Teneinde de natuurwaarde van het Beusebos vast te leggen en zo nodig in toekomstige procedures aan te tonen, wordt de flora en fauna nauwlettend gevolgd. Onlangs zijn er bijvoorbeeld twee metingen verricht naar vleermuizen.

Uit verschillende recente metingen is gebleken dat er veel vleermuis-bewegingen plaatsvinden en dat er bovendien veel verschillende soorten zijn waargenomen. Bij die metingen komt nu de signalering van een oehoe. In minder dan een week zijn er door drie verschillende personen meldingen gedaan. Waar er bij de eerste melding nog sprake was van ‘iets groots’ wordt er bij de daaropvolgende twee meldingen al duidelijk gesproken over een ‘opvallend grote vogel’, ‘grote klauwen en snavel’ en ‘mogelijk een zeer grote uil’. De stichting laat de komende tijd nader onderzoek verrichten.

De voorzitter van de Stichting Red het Beusebos, Eric Kooijman, sprak in het radioprogramma PurPlus Magazine over de mogelijke aanwezigheid van een oehoe in het Beusebos. 'We vragen iedereen die in het bos komt, om goed uit te kijken, vooral rond de schemering.' Beluister het gesprek op onze website of op de facebookpagina’s van RTV Purmerend en van PurPlus Magazine Radio Purmerend.


Trefwoorden: purplus magazine oehoe beusebos eric kooijman
Geplaatst

zaterdag 10 september 2016 | 13.54 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 10 september 2016 | 15.23 uur

Auteur

PurPlus Magazine, redactie