Aan de Waterlandlaan nummer 31, waar de Purmerendse vestiging van Dijk & Duin is gezeteld, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer grote brand uitgebroken. Nadat om middernacht de eerste melding van 'brand groot' wordt gedaan, volgt kort erop de opschaling naar zeer grote brand en wordt de hoogwerkploeg uit Zaandam opgeroepen. Straten in de omgeving en het kruispunt Waterlandlaan/Gorslaan zijn afgesloten. Om 01.47 uur wordt het sein 'brand meester' gegeven. Het pand is behouden gebleven, maar de printerruimte waar de brand is ontstaan, is volledig uitgebrand.

De eerste meldingen van 23.38 uur spreken van 'rook uit een pijp' en ook wordt er een brandlucht waargenomen. Om 23.50 uur wordt er door de gearriveerde politie rook in het pand waargenomen en wordt vastgesteld dat het gaat om de kantoren van GGZ Dijk & Duin. Tegen middernacht gaat de brandweer het gebouw binnen. De brand wordt als 'groot' aangemerkt. Dikke rook wordt aan de achterzijde van het pand gezien. Kort na middernacht wordt de grote brand opgeschaald naar 'zeer groot' en wordt groot materieel aangerukt vanuit Zaandam. De rook komt uit eentechnische ruimte in het pand. Er waren geen mensen aanwezig.
De politie zet aanvankelijk de Ilpendamstraat en de Wielingenstraat af. Om 01.00 wordt de kruising Waterlandlaan/Gorslaan afgesloten. Het sein 'brand meester' wordt om 01.47 gegeven. In het pand is er voornamelijk water- en rookschade en de printerruimte is uitgebrand maar verdere brandschade is beperkt gebleven.


Trefwoorden: brand brandweer ggz waterlandlaan zeer groot
Geplaatst

zaterdag 01 oktober 2016 | 00.43 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 01 oktober 2016 | 03.00 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie