RTV Purmerend.nl

Eggert klaar na drie jaar renoveren

Het heeft een poos geduurd, maar winkelcentrum Eggert is nu echt klaar. Reden voor een feestje, dat begint op woensdag 5 oktober als burgemeester Bijl de feestelijke opening verricht . Komende weken gaan de laatste acht winkels in het centrum open. Daarmee komt een einde aan drie jaar verbouwen.

In 2013 werd een start gemaakt met de renovatie van de het winkelcentrum en nu is de klus bijna geklaard. Circa 21.000 vierkante meter is bijna helemaal vernieuwd. In de voorbije drie jaar is stukje bij beetje het eindresultaat van de renovatie zichtbaar geworden, zoals het nieuwe plein op de eerste verdieping, inclusief kinderspeelplaats, vernieuwde roltrappen, nieuwe vloeren en plafonds. De renovatie is logistiek gezien een grote operatie geweest, want het winkelcentrum is al die tijd geopend gebleven.
De facelift heeft ook nieuwe zaken naar het winkelcentrum getrokken. H&M opende een vestiging, evenals Doppio Espresso, Blokker en Ziengs. Zittende winkeliers gebruikten de facelift om hun eigen zaak op te knappen. Het Eggert is eigendom van investeringsmaatschappij Wereldhave Nederland. Erik Schmit, managing director van Wereldhave is trots op de samenwerking met de middenstand in het winkelcentrum en de gemeente Purmerend. ‘Bij Wereldhave beschouwen wij winkelcentrum Eggert als een voorbeeld voor andere ontwikkelingsprojecten.’
Om de heropening te vieren organiseert Eggert in oktober een groot ‘Openingsfestival’, met speciale acties rondom winkelopeningen, verschillende activiteiten en optredens van singer songwriters. Rond 15.00 uur treedt Lange Frans.