RTV Purmerend.nl

Rijker dankzij bibliotheek

De bibliotheek is meer dan alleen een plek waar je boeken leent. De gezamenlijke bibliotheken in Nederland willen laten zien en dus begonnen ze deze week de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’. De bibliotheek aan de Waterlandlaan doet ook mee.

In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker. De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. De bibliotheek biedt namelijk ook een groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten.
Frans Bergfeld directeur van Bibliotheek Waterland is één van de initiatiefnemers van de landelijke campagne, die bestaat uit posters, advertenties in bladen en activiteiten op Facebook. 'Wij zijn al langer bezig ons aanbod te vergroten. Naast de uitgebreide collectie boeken en andere materialen bieden wij de inwoners van Beemster, Edam, Purmerend, Landsmeer en Volendam een fijne plek om te vertoeven, zich te ontspannen, maar juist ook om zichzelf te ontwikkelen. We hopen dat de campagne bijdraagt aan een positief imago, want de bibliotheek maakt je rijker.’