Verbouwing Purmaryn flink duurder

De politieke partijen lijken schoorvoetend akkoord te gaan met het B en W voorstel voor extra krediet voor de verbouwing van Purmaryn. Om de verbouwing af te ronden, moet de raad opnieuw haar portemonnee trekken. Hoeveel extra geld nodig is, blijft geheim, omdat over de aanbesteding moet worden onderhandeld.

De discussie in de commissievergadering van Algemene Zaken van 16 februari verliep niet zonder slag of stoot. Dompeling (VVD) en Salamony (Trots)  herinnerden het college aan een eerdere belofte dat er geen cent extra naar de Purmaryn zou gaan, anders dan de normale prijsstijgingen. ‘Nu, amper 9 maanden later, ligt er dit verzoek`. Zij kondigden aan het voorstel mee terug te nemen naar hun fracties voor nadere bespreking.
Ook de Stadspartij was kritisch en vroeg zich af of alle voorgestelde voorzieningen echt wel noodzakelijk zijn. De partij werd daarin gesteund door D66 en GroenLinks. In de raadsvergadering van 2 maart gaat de raad opnieuw in discussie maar er tekent zich nu al een meerderheid af  voor het extra geld. De discussie verliep moeizaam, mede omdat wethouder Tijmstra geen bedragen wilde noemen. Over de aanbesteding moet namelijk nog worden onderhandeld. Een meerderheid van de partijen steunde haar hierin.


Trefwoorden: verbouwing tijmstra extra krediet purmaryn
Geplaatst

vrijdag 17 februari 2017 | 18.59 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 februari 2017 | 18.08 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie