Hoeveel kostten procedures rond LPG punt?

Wat heeft het LPG punt bij winkelcentrum Makado de gemeente gekost aan ambtelijke, bestuurlijke en juridische zaken? De VVD wil dat van het college weten en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Tamoil bij het Makado mocht LPG blijven verkopen, nadat de raad in januari 2013 het bestemmingsplan Wheermolen 2012 had vastgesteld. Buurtbewoners, waaronder het huidige raadslid Helena Aslander (Stadspartij), tekenden beroep aan tegen dit besluit. Zij vonden dat, volgens de regels van dat moment, het LPG punt te dicht bij woningen lag.
Het college voelde niets voor verbod, omdat nieuwe wetgeving in de maak was, waardoor de afstand tussen LPG station en omliggende huizen wél voldoende was. Die nieuwe regels zijn in 2016 ingegaan en de raad heeft op 2 maart dit jaar het aangepaste bestemmingsplan vastgesteld, waardoor verkoop van LPG mogelijk blijft.
De VVD hoopte dat daarmee de kous af was en dat de partijen zich zouden neerleggen bij deze duidelijke en langverwachte uitkomst. ‘Tot onze verrassing en teleurstelling heeft raadslid Aslander, wederom als privé- persoon, beroep aangetekend tegen dit gewijzigde bestemmingsplan’, aldus de partij in haar vragen aan het college. Wat heeft dit hele proces ons als gemeente gekost, wil de partij weten.

 

Fragment uit de FOCUS uitzending van zondag 23 april. Bart van Elden (VVD) vertelde over het indienen van de raadsvragen rondom het LPG punt bij Makado.


Trefwoorden: focus politiek lpg lpg-vulpunt bij tankstation in wheermolen vvd stadspartij Bart Van Elden helena aslander
Geplaatst

dinsdag 25 april 2017 | 09.38 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 27 april 2017 | 16.24 uur

Auteur

Chris Bizimana