RTV Purmerend.nl

Gratis parkeren in Claxonate op koopzondag

Als je op koopzondagen en tijdens grote evenement gratis je auto zou kunnen parkeren in Claxonate in de Westerstraat, scheelt dat dan in parkeerdruk op straat? Dat wil de gemeente graag weten en daarom start ze een proef. Vanaf 30 april is het tijdens die speciale dagen gratis parkeren.

Parkeren op zondag is in heel Purmerend op straat gratis. Overal, behalve in Claxonate. Stel nou dat het parkeren tijdens koopzondagen daar gratis is, scheelt dat dan auto’s op straat? En trekt het meer mensen van buiten de stad? Het zijn vragen waar wethouder Rotgans antwoord op wil hebben. ‘Zeker bij evenementen die veel bezoekers van buiten Purmerend trekken,  is de extra parkeerruimte welkom. Bezoekers kunnen makkelijk navigeren naar Claxonate en zitten toch direct midden in de stad.’
Net als op ‘betaalde dagen’ krijgen bezoekers een uitrijkaart om de garage te kunnen verlaten. Deze kaart voeren zij in de betaalautomaat in, maar ze hoeven dus niet te betalen. Door de uitrijkaarten kan geregistreerd worden hoeveel bezoekers de parkeergarage op koopzondagen gebruiken. Begin 2018 volgt een evaluatie. De resterende koopzondagen voor het centrum zijn: 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november en 31 december.