RTV Purmerend presenteert de Purmerend-app

RTV Purmerend, de lokale omroep van Purmerend, heeft donderdag een nieuwe app gelanceerd. “De Purmerend-app is een nieuw platform waarin heel Purmerend samenkomt”, vertelt hoofdredacteur Lars van der Manden. De app is voor iedereen gratis te downloaden in de grootste app-stores.

In de app zijn een soort tegels opgenomen die voor alle Purmerenders interessant zijn. Ze linken naar kortingssites, lokale verenigingen, horeca, cultuur en uitgaan, zakelijk nieuws en nog veel meer. “En natuurlijk lees je ons laatste nieuws en kan je luisteren en kijken naar RTV Purmerend”, aldus van der Manden. De app wordt toegevoegd aan het huidige media-aanbod van RTV Purmerend, dat al bestaat uit een radiozender, televisiezender, een website en actief is via de belangrijkste sociale mediakanalen.

“We hebben lange tijd gedacht aan het ontwikkelen van een app maar wilde meer doen dan een app met alleen wat lokaal nieuws en een radiostream”, legt van der Manden uit. “In samenwerking met een andere organisatie zijn we daarom gestart met het bouwen van een platform voor heel Purmerend, waarin je als het ware de stad in je broekzak met je meeneemt.” De app wordt in de toekomst verder uitgebreid meer nog meer lokale verenigingen, informatie en andere nuttige informatie. Verenigingen kunnen contact opnemen met RTV Purmerend om ook in de app opgenomen te worden.

De app is voor iedereen gratis te downloaden in de app-stores van Apple App Store, Google Play en Windows 10 Store. Binnen de appstore komt de app naar voren als er gezocht wordt op ‘Purmerend’.


Trefwoorden: purmerend app app
Geplaatst

donderdag 13 juli 2017 | 17.25 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 juli 2017 | 21.06 uur

Auteur

redactie RTV Purmerend