GEZOCHT: PBO-leden voor RTV Purmerend

Wij zoeken PBO-leden voor onze programmaraad! Kom jij een bepaalde stroming vertegenwoordigen? Lees snel verder.

Wat is het beleidsbepalend orgaan?

De PBO is noodzakelijk voor RTV Purmerend om een zendmachtiging te krijgen en te behouden. Via de PBO kunnen bewoners van Purmerend invloed uitoefenen op wat er uitgezonden wordt. De PBO bepaald namelijk hoe het media-aanbod van RTV Purmerend eruit moet zien. Het bestuur stelt een media-aanbodbeleid op en de PBO stelt dat media-aanbodbeleid vast en bewaakt dat RTV Purmerend zich aan dat vastgestelde media-aanbodbeleid houdt.

Het media-aanbod moet aan wettelijke eisen voldoen. Er moet voldoende aanbod van culturele aard, informatief en educatief zijn. Dit is de zo genoemde ICE-norm. De PBO toetst het mediabeleid van RTV Purmerend aan deze norm en bewaakt dat de omroep zich eraan houdt. De PBO bestaat uit minimaal vijf leden.

 

Hoe werkt het beleidsbepalend orgaan?

Om dit te kunnen doen moeten de leden van de PBO bepaalde stromingen die er in Purmerend zijn kunnen vertegenwoordigen. Kennis van een stroming en denken vanuit deze stroming is daarbij voldoende. Onder een stroming worden bijvoorbeeld Maatschappelijke zorg en welzijn instellingen, Kunst en cultuur, werkgevers, werknemers, minderheden, sport en recreatie jongeren of ouderen verstaan. Ook andere stromingen zijn denkbaar.

Ook moeten de leden bereid zijn om minimaal drie keer per jaar met elkaar te overleggen en daar reportage over uit te brengen.

 

Wat zoekt RTV Purmerend nu?

RTV Purmerend zoekt mensen die vanuit een bepaalde stroming kritisch naar het media-aanbodbeleid van RTV Purmerend wilt kijken, daarin mee willen denken en door het media-aanbod van RTV Purmerend met enige regelmaat te volgen bewaken dat RTV Purmerend zich aan het vastgestelde beleid houdt.

Men moet bereid zijn om tenminste driemaal per jaar samen te komen voor verder overleg en daar een reportage van op te stellen met aanbevelingen voor RTV Purmerend.

 

Als u geïnteresseerd bent wilt u dan contact opnemen met Wim Lamberts, bestuurslid van RTV Purmerend via de mail: vacature@rtvpurmerend.nl of telefonisch 06-53898590

 


Trefwoorden: gezocht programmaraad pbo rtv purmerend
Geplaatst

donderdag 24 augustus 2017 | 18.19 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 augustus 2017 | 19.25 uur

Auteur

RTV Purmerend