Onderzoek entree nieuwe sporthal na ongeval

De constructie van het plafond onder de luifel bij de entree van de nieuwe sporthal in Purmerend, wordt aan een nader onderzoek onderworpen. Dit meldt de gemeente na het ongeval van donderdag. Hierbij raakte een medewerker gewond.

Het ongeval dat donderdag bij de nieuwe sporthal heeft plaatsgevonden is veroorzaakt doordat een deel van de onderbeplating van de luifel aan de entree heeft losgelaten. Hierdoor raakte een electriciën licht gewond. De medewerker is weer thuis, nadat hij in het ziekenhuis uitvoerig is onderzocht. 'Het is gelukkig gebleven bij blauwe plekken en kneuzingen', aldus gemeentewoordvoerder Joke Dijkstra. 'We zijn blij dat het goed met hem gaat, hoewel hij natuurlijk flink is geschrokken.' In tegenstelling tot eerdere berichtgeving elders, zijn er niet meer mensen gewond geraakt, volgens de woordvoerder.

De Inspectie SZW heeft ter plekke onderzoek uitgevoerd. Zij heeft aangegeven dat nader onderzoek over de toedracht van het ongeval niet noodzakelijk is. Of  het loslaten van de onderbeplating komt door een constructieve of door een menselijke fout, wordt vandaag wel verder onderzocht door gemeente Purmerend en de aannemer Vaessen. Beide partijen gaan er vanuit dat dit onderzoek geen vertraging zal opleveren voor de opening van de sporthal. Dit heeft de gemeente vandaag laten weten.

Het is het tweede ongeval tijdens de bouw van de sporthal. Waarnemend wethouder Harry Rotgans: 'Ik kan mij voorstellen dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid van de sporthal. Bij het eerste ongeval viel een medewerker naar beneden. Dat is heel erg, maar het kan gebeuren. Dit heeft echter niets te maken met de veiligheid van de hal zelf'. Gevraagd naar het tweede ongeval, zegt Rotgans: 'Dit heeft te maken met een constructie van een plafond, of met de manier waarop beplating is bevestigd. Dat wordt nu verder onderzocht. Binnenin de hal is alles in orde, daar hoeven mensen zich geen zorgen over te maken.'
Rotgans benadrukt dat nu eerst de resultaten van het onderzoek moeten worden afgewacht, voordat er conclusies kunnen worden getrokken. "Ik ben geen bouwer, maar ik weet wel dat de twee ongevallen los van elkaar staan.'

De sporthal is zo goed als af en de hal zit nu in de afbouw-fase. De werkzaamheden voor de afbouw van de sporthal zijn weer hervat en het is de verwachting van gemeente en aannemer dat de opening volgens planning zal verlopen.


Trefwoorden: sporthal ongeval beukenkamp mfsa
Geplaatst

vrijdag 25 augustus 2017 | 13.18 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 26 oktober 2017 | 11.38 uur

Auteur

Esther Perez-Vink