Schuldhulpverlening op het goede spoor

Politieke partijen zijn blij met de conclusie van de rekenkamer over de schuldhulpverlening in Purmerend. Die concludeert dat zowel cliënten als maatschappelijke organisaties positief zijn over de hulpverlening. Er zijn ook verbeterpunten, de preventie kan uitgebreid en de kosten van bewindvoerders kunnen naar beneden. Bewindvoerders zijn door de rechtbank aangewezen personen die de financiële belangen van de cliënt overnemen.

Uit het onderzoek blijkt dat preventie werkt: Intermaris boekte goede resultaten. De woningbouwcorporatie heeft in een zeer vroeg stadium gesprekken gevoerd met huurders met betalingsachterstand om te kijken wat er voor hen gedaan kan worden. Ervan uitgaande dat er bij de Stadsverwarming het probleem van achterstallige betaling ook speelt, vraagt Melvin Smid van de Stadspartij om daar dezelfde werkwijze in te voeren. GroenLinks opperde om voortaan inkoopcontracten met bewindvoerdersorganisaties af te sluiten.   
Op de agenda van de commissievergadering stond ook de oprichting van het participatiebedrijf (voorheen Baanstede). Dat voorstel kon de goedkeuring van vrijwel alle partijen wegdragen. De PvdA maakte een voorbehoud. Die wil vastgelegd hebben dat zoveel mogelijk werknemers een vast dienstverband krijgen. In de raadsvergadering van 28 september valt een besluit over het voorstel van Groenlinks en de motie van de PvdA.


Trefwoorden: groenlinks pvda stadspartij intermaris stadsverwarming schuldhulpverlening
Geplaatst

donderdag 07 september 2017 | 18.54 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 september 2017 | 23.55 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie