Natuurlijk niet weg te denken na al die jaren: de Veetentoonstelling. Als vanouds komt het vee op de traditionele dinsdag weer naar de Koemarkt.

Op de Koemarkt was de veemarkt de belangrijkste economische activiteit in Purmerend. Van heinde en verre kwamen de veehouders met hun vee naar de markt. Hoogtepunt was de jaarlijkse veetentoonstelling. Veehouders brachten hun mooiste vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar dit jaar de 103e veetentoonstelling. Wat is er mooier om ’s ochtends vroeg de koeien te horen loeien op de Koemarkt? Op deze dinsdag  werden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. De Koemarkt ruikt (weer) als vroeger naar mest en gier! Leerlingen van het Purmerende Clusiuscollege zijn daarbij aanwezig om in de praktijk te laten zien wat zij op de school leren.
Foto’s: Evert Ruis


Trefwoorden: veetentoonstelling
Geplaatst

dinsdag 12 september 2017 | 12.33 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 september 2017 | 13.38 uur

Auteur

Evert Ruis - Fotograaf