Pop up store in Lutherse kerk

Even een boek kopen in de kerk? Dat kan vanaf aanstaande zaterdag tot en met zaterdag 24 september. Ter gelegenheid van de voltooiing van de renovatie van de Lutherse kerk in de Hoogstraat opent boekhandel Het Leesteken tijdelijk een tweede winkel. Een pop up store in de kerk, dus.

Nu de kerk compleet gerenoveerd is, kan die weer worden gebruikt voor allerlei culturele activiteiten en de boekhandel haakt daar op in door in de kerk bijzondere kunstboeken en literatuur aan te bieden. En wie daar toch rondsnuffelt naar boeken, kan meteen een kleine foto-expositie bekijken van de recente restauratiewerkzaamheden. De foto’s zijn gemaakt door Els Broers.
Naast boeken zijn er ook platen te koop en dat is vooral klassieke muziek. En er is informatie te vinden over de kerk, de mogelijkheden die de kerk biedt op cultureel gebied en over Stadsherstel Amsterdam, die de kerk nu in beheer heeft. De pop up store gaat vrijdagavond om 19.00 uur open en die avond treden enkele jonge dichters op. De rest van de week is de pop up store geopend van 11.00 tot 16.00 uur (dinsdag vanaf 10.00 uur), maar op zondag en maandag is de winkel gesloten.


Trefwoorden: hoogstraat pop up store boekhandel leesteken lutherse kerk
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 19.08 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 september 2017 | 20.11 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie