Gebreken Leeghwaterbad kosten 3,3 miljoen extra

Het Leeghwaterbad heeft veel grotere problemen dan de gemeente aanvankelijk dacht. Lekkage van het dak, losliggende isolatieplaten, schade aan gevels en kozijnen; het zijn nog maar een paar voorbeelden van de lange lijst met gebreken. De reparatiekosten vallen 3,3 miljoen euro hoger uit.

De problemen worden vooral veroorzaakt door corrosie van de aluminium dakconstructie en de aanwezigheid van chloor in kozijnen en gevels. Bij de urgente renovatie krijgt het recreatiebad voorrang, want daar zijn de problemen het grootst.
Het college was vóór de vakantiemaanden al op de hoogte van de onderzoeksresultaten. Zij heeft de gemeenteraad onder geheimhouding geïnformeerd. De onderzoeksresultaten zijn nu openbaar na een klemmend verzoek van Lijst van Damme en de PvdA. Samen met GroenLinks en D66 vragen zij het college om over dit onderwerp een extra vergadering in te lassen van de Commssie Samenleving om met verantwoordelijk wethouder Helm (Stadspartij) te spreken over het proces, inhoud en financiële afwikkeling.


Trefwoorden: renovatie leeghwaterbad corrosie
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 19.25 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 september 2017 | 10.57 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie