RTV Purmerend.nl

Op de pedalen in Spanje voor goede doel

Purmerender Jan van Heuven (57) fietst van 21 tot 25 september mee tijdens de jaarlijkse Colt Charity Bike Ride om geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre in Amsterdam, het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking.

De jaarlijkse fietstocht wordt georganiseerd door zijn werkgever Colt Technology met als doel om geld in te zamelen voor lokale goede doelen. De Colt Charity Bike Ride van 2017 start in Barcelona en eindigt in Valencia. Jan van Heuven is altijd sportief geweest: dagelijks per fiets van Purmerend naar zijn werk in Amsterdam en sinds tien jaar fietst hij in het weekend met een aantal vrienden.
De oprichter van Friendship Sports Centre kent hij van de periode dat hij fanatiek voetbalde. Een kijkje tijdens een trainingsavond, gesprekjes met ouders en het zichtbare plezier van de kinderen deden Jan besluiten om zich voor het sportcentrum in te zetten. Hij droeg Friendship Sports Centre voor bij zijn werkgever, die elk jaar een nieuw goed doel kiest. Jan fietst dit jaar voor het eerst zelf mee om zoveel mogelijk geld op te halen.  Hij heeft inmiddels al meer dan 200 procent van zijn beoogde budget binnengesleept.