Waterlandziekenhuis stijgt op ranglijst AD

Het Waterlandziekenhuis heeft op de Top 100 lijst van ziekenhuizen een sprongetje gemaakt van de 63e naar de 51e plek. Fusiepartner Westfriesgasthuis in Hoorn steeg van 41 naar 21. Dat blijkt uit onderzoek van het AD, dat zich baseert op cijfers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zorginstituut Nederland.

Op zeven verschillende thema’s zijn de niet-academische ziekenhuizen in Nederland beoordeeld: verpleging, medicatie, hart en vaten, operaties, oncologie, opnames en patiënten. De  beoordeling gebeurt overigens niet door de Inspectie; die verzamelt de cijfers. De selectie en rangorde is bepaald aan de hand van een methodiek die de krant hanteert.
Het ziekenhuis constateert dat de uitslag van de test niet één op één te vergelijken is met die van het voorgaande jaar. Deels zijn in dit onderzoek andere kwaliteitsgegevens gebruikt en is naar andere keurmerken gekeken. Het ziekenhuis gaat de uitkomsten van het onderzoek nader bestuderen en komt binnenkort met een inhoudelijke analyse. Overall winnaar is overigens, net als vorig jaar, het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem.


Trefwoorden: zorginstituut nederland inspectie voor de gezondheidszorg ad top 100 waterlandziekenhuis
Geplaatst

vrijdag 03 november 2017 | 13.43 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 03 november 2017 | 13.49 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie