RTV Purmerend.nl

Twee dagen Kerst in het Park

Een winterbos, een reusachtige, uitbundig verlichte kerstboom, kunstsneeuw, veertig kramen met kerstartikelen, kampvuren, chocomel en glühwein; dat zijn enkele ingrediënten van de derde Kerst in het Park op 9 en 10 december bij het Leeghwaterbad.

Er wordt al druk gewerkt aan de plannen en voorbereidingen voor de tijdelijke transformatie van de speelweide van het Leeghwaterbad naar een kerstlandschap. In het kerstlandschap staat een vijftien meter lange wintersleebaan, zijn er sneeuwglobes om in te lopen, kan men op de foto met de kerstman bij een arrenslee, staat er een zweefmolen, loopt er tussen 16.00 uur en 20.00 uur een goochelaar rond én is het tussen 17.00 uur en 19.00 uur mogelijk in een heuse trouwkapel in het huwelijk te treden.
De openingstijden van het gratis toegankelijke evenement zijn zaterdag 9 december van 13.00 uur tot 23.00 uur en zondag 10 december van 12.00 uur tot 21.00 uur. Betaling van de attracties en consumpties gebeurt met munten. De breekmunt heeft een waarde van € 1,25 / € 2,50, niet gebruikte munten kan men tijdens de openingstijden bij de kassa omruilen tegen geld.
De organisatie vraagt bezoekers om -als het even kan- met de fiets of OV naar het evenement te komen, omdat de parkeergelegenheid beperkt is en ze parkeeroverlast in de omliggende woonwijken wil voorkomen. Er zijn routes naar parkeerterreinen op enige afstand van het Leeghwaterbad met vanaf het evenemententerrein aan de Grotenhuysweg een gratis pendelbus. Meer informatie op www.kerstinhetpark.nl.