Van der Valk Beusebos 60 meter hoog

Het geplande Van der Valk hotel op de plek van het Beusebos wordt net zo hoog als Heel Europa en gaat 145 kamers tellen. Ook komt er een conferentiecentrum en is er plaats voor een casino. Deze plannen zijn vrijdagochtend gepresenteerd door Van der Valk en de gemeente.

Het 4 sterren hotel zal ongeveer een kwart van het Beusebos in beslag nemen. De gemeente wil voorlopig de rest van het gebied intact laten. De nadruk ligt op het woord voorlopig, want de gemeente heeft in een eerder stadium al aangegeven dat ze het hele gebied wil ontwikkelen. De ontsluiting van het hotel gebeurt via de bestaande wegen.  De hotelketen zegt uitgebreid marktonderzoek te hebben gedaan en kwam tot de conclusie dat in de regio grote behoefte bestaat aan hotelkamers. Hoeveel Van der Valk investeert in de nieuwbouw is niet bekend. Het nieuwe hotel zal voor werkgelegenheid zorgen. Van der Valk schat dat het gaat om 90 fte.
Van der Valk wist met het ontwerp van het nieuwe hotel dat het de hoogte in mocht. De gemeente had al een indicatie gegeven dat hoogbouw van vijftig meter gewenst was. Dat zou passen bij gebouwen als Heel Europa en het toekomstige appartementengebouw op het postkantoorterrein. Tegenstanders -enkelen kwamen naar de persconferentie om hun ongenoegen over de plannen te uiten- argumenteren dat de flora- en faunawet bebouwing in het Beusebos tegenhouden. In het gebied dat voorlopig onaangetast blijft leven haviken, maar voor het terrein waar het hotel moet komen zal de faunawet geen belemmering zijn,  verwacht wethouder Rotgans.
De ontwikkeling van dit gebied kreeg bij eerdere bespreking in de gemeenteraad steun van de Stadspartij, VVD, AOV, CDA, drie leden van D66, en twee van de PvdA. Tegen waren GroenLinks, LP2001, Trots, LVD, twee leden van D66, en twee van de PvdA.  Als de raad instemt met de plannen wil dat nog niet zeggen dat meteen met de bouw kan worden gestart. De provincie moet ook nog toestemming geven voor de bouw en de tegenstanders van de bouwplannen kunnen nog naar de rechter stappen en zelfs tot aan de Raad van State procederen.


Trefwoorden: van der valk beusebos Harry Rotgans
Geplaatst

vrijdag 24 november 2017 | 16.20 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 24 november 2017 | 16.09 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie