Meerderheid in raad positief over overeenkomst met van der Valk

Het collegeplan om een voorlopige overeenkomst te sluiten met van der Valk is door een meerderheid in de raad positief ontvangen. Er was veel belangstelling hiervoor in de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Tal van insprekers, waaronder de vrienden van het Beusebos, voerden het woord.

Coalitiepartijen AOV, CDA, Stadspartij en de VVD hielden de rijen gesloten. Voor hen betekent de komst van het hotel nieuwe banen en een boost voor de Purmerendse middenstand. Oppositiepartijen GL, D66, LP2001 en de LvD zijn niet tegen een hotel maar wel op de voorgestelde plek. Het behoud van het Beusebos heeft voor hen prioriteit vanwege de unieke flora en fauna. Insprekers vonden vooral een luisterend oor bij de oppositiepartijen die zich verrast toonden door het signaal dat er bij het verplichte ecologische onderzoek verouderde gegevens waren gebruikt. De PvdA stemde als enige oppositiepartij voor het voorstel onder de voorwaarde dat de rest van het bos intact blijft. Dat dat niet zal gebeuren, bleek al snel uit het antwoord van wethouder Rotgans 'het hele gebied is bestemd voor ontwikkeling'.  

Groen licht betekent nog niet dat het hotel er snel zal staan. Insprekers benadrukten dat zij zullen doorgaan met hun acties zonodig tot aan de de Raad van State. Grote indruk op alle aanwezigen maakte de 13 jarige Ricky Lee. Zij sloot haar bijdrage af met de opmerking 'natuur is niet met geld te koop'. 


Trefwoorden: beusebos van der valk
Geplaatst

vrijdag 08 december 2017 | 16.27 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 december 2017 | 16.28 uur

Auteur

RTVPurmerendredactie