Jarig Purmerends Museum gerenoveerd

Het Purmerends Museum bestaat driekwart eeuw en heeft die mijlpaal aangegrepen om met hulp van subsidies het museum aan de Kaasmarkt te renoveren. Volgens het bestuur ‘paste de uitstraling niet meer bij de huidige tijd’. Vanaf maandag 12 december is het Purmerends Museum nieuwe stijl te bezoeken.

Meest in het oog springende veranderingen zijn de entree met de lichte ruime balie met ruimte voor een museumwinkel en een scherm voor presentaties en de totaal vernieuwde aardewerkzaal, waar de belangrijkste collectie van het museum, het Purmerends Jugendstil Aardewerk, tentoongesteld wordt. Het ontwerp voor de zaal is gemaakt door Jaap Verburg en Kay Kloosterboer van het Purmerendse bedrijf Kloosterboer Decor, die eveneens voor de uitvoering van de vernieuwde entree van het museum tekenden. 
De renovatie is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfond Noord-Holland, de Rabobank Waterland en Omstreken, de Stichting Dioraphte en de Stichting De Vrienden van het Purmerends Museum.


Trefwoorden: renovatie jubileum aardewerkzaal kaasmarkt purmerends museum
Geplaatst

vrijdag 08 december 2017 | 20.41 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 08 december 2017 | 20.45 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie