AOV wil rest Beusebos toch wél behouden

Het AOV Purmerend stemde enkele dagen geleden nog tegen een motie van de PvdA om -na de bouw van het hotel- de rest van het Beusebos niet verder te ontwikkelen. Maar de partij schrijft nu in zijn verkiezingsprogramma dat het juist wél voor behoud is.

‘De Ouderenpartij AOV Purmerend wil zuinig omgaan met de natuur. Daarom blijft, als het aan ons ligt, het grootste deel van het noordelijk deel groen. Wij vinden dat de stad in de buurt van het centrum, de Hazepolder en de Kop West deze groene long heel goed kan gebruiken’, aldus de partij in het verkiezingsprogramma.
Bij de start van de discussie rondom het Beusebos in 2016 liet Harry Rotgans, toen nog raadslid voor het AOV, duidelijk blijken dat zijn partij achter de ontwikkeling van het hele Beusebos stond. ‘De visie van het AOV stemt geheel overeen met de visie van het document (verwijderen van het hele Beusebos, red.). Daar doe ik niet geheimzinnig over.’
Het AOV heeft gelijktijdig met het verkiezingsprogramma ook de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Harry Rotgans is lijsttrekker geworden. Op twee staat huidige fractievoorzitter Peter Willig, gevolgd door Jannette Mennema, Theo Neep, Kees van Urk, Henk Grader, Ed Bouber, Rob Ruis en Martin Kamkes.


Trefwoorden: verkiezingen beusebos Harry Rotgans
Geplaatst

zondag 24 december 2017 | 11.41 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 december 2017 | 20.27 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie