GroenLinks: behoudt Beusebos

Het Beusebos is het stadsbos voor Weidevenne en de Kop West en moet dus blijven en geen woningbouw in het landelijk gebied. Twee punten uit het nieuwe verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

GroenLinks wil dat er in de komende zeven jaar 1500 sociale huurwoningen bij komen en wil een mix aan bebouwing: duurdere woningen in armere wijken en goedkopere woningen in duurdere wijken. In en om de binnenstad is er volgens GroenLinks geen plaats voor hoogbouw. Ook moet Purmerend in 2030 aardgasvrij zijn. De verplichting om aan te sluiten op de stadsverwarming verdwijnt.
De partij onder leiding van lijsttrekker René Verhoogt kiest voor een inclusieve samenleving; iedereen doet mee en hoort erbij, ongeacht afkomst of geaardheid. Alle instellingen die subsidie krijgen van de Purmerend moeten werk maken van diversiteit, dat wordt als het aan de partij ligt een subsidievoorwaarde. GroenLinks wil ook gaan experimenteren met het basisinkomen door het vergroten van vrijheid voor mensen in de bijstand, het afschaffen van de sollicitatieplicht, of het verruimen van de bijzondere bijstand.


Trefwoorden: verkiezingsprogramma beusebos groenlinks
Geplaatst

vrijdag 05 januari 2018 | 13.56 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 januari 2018 | 13.00 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie