Naast McDonalds terrein nog meer locaties voor tijdelijke huisvesting

De uitzetting van illegale huurders in panden op de Baanstee Oost heeft raadsleden en het college op scherp gezet. Wethouder Krieger kondigde in de commissie samenleving aan dat het college zoekt naar nog meer locaties in Purmerend waar tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd. Het al eerder voorgestelde woningbouwproject bij McDonalds wordt nu snel gerealiseerd in samenwerking met woningbouwcorporatie de Wooncompagnie.

Het belangrijkste criterium voor de locatiekeuze is dat de woningen er binnen een half jaar gerealiseerd kunnen zijn. Het is de bedoeling dat de gemeente op deze andere locaties zelf gaat bouwen. Binnen enkele weken komt de wethouder met een voorstel hiervoor. Ook raadsleden zijn zich van de ernst van de situatie bewust. Met uitzondering van de VVD drongen zij aan op een snelle actie van de wethouder. Op zijn beurt vroeg Krieger hen om draagvlak en lef te tonen.  

Wethouder Tijmstra verantwoordelijk voor het dak- en thuislozenbeleid moest van de commissie haar beleid verduidelijken. Zij gaf aan bezig te zijn met een nieuw plan met aandacht voor preventie, vroeg signalering en nazorg. Wanneer dit klaar zal zijn, kon ze nog niet zeggen. 

 


Trefwoorden: tijdelijke woningen lokaties daklozen
Geplaatst

donderdag 11 januari 2018 | 08.48 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 13 januari 2018 | 21.40 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie